Dit ben ik

Mezelf omschrijven. Dat deed ik al talloze keren, maar het blijft toch een dingetje. Laat ik maar bij het begin beginnen. Mijn naam is Patrick en veel mensen noemen me Pat. Dat wisten jullie waarschijnlijk al. Ik ben 23 jaar oud. Sinds een aantal maanden woon ik in hartje Rotterdam. Vóór ik daar ging wonen, woonde ik in Goeree-Overflakkee. Daar woon ik nu overigens nog steeds parttime (lees: weekenden) omdat ik al vier jaar lang werk als keukenassistent in een verzorgingstehuis in de buurt. Het eiland Goeree-Overflakkee maakt onderdeel uit van de Zuid-Hollandse Eilanden. “De Zuid-Hollandse Eilanden” ja. Dat lees je goed: dat is dus geen Zeeland, maar gewoon Zuid-Holland. Goeree-Overflakkee is mijn inziens te vergelijken met Walnut Grove à la Little House on the Praire, maar dan anno 2017. Uiteindelijk schijn ik alles te gaan waarderen. En eerlijk, ook nu al vind ik sommige stukjes van ‘het eiland’ – want dat is het dus – erg mooi.

En nu woon ik dus in Rotterdam, de stad waar ik nu in totaal zes jaar lang heb gestudeerd. In 2015 rondde ik na vier jaar de opleiding Communicatie af. In principe wist ik op dat moment dat ik voor mijn gevoel nog niet voldoende had geleerd. Ik wilde meer. Na de nodige twijfelingen besloot ik mijn onderbuikgevoel te volgen en het daaropvolgende jaar aan de premaster Media Studies te beginnen. Het daaropvolgende jaar ging ik verder met de master Media & Journalistiek. En nu zijn we hier: afgestudeerd en wel.

Als ik niet studeer of werk, ben ik aan het labbekakken (wat een woord) in de stad of ben ik online te vinden. Ik hou van sociale media. Ik formuleer meningen over het leven en televisieprogramma’s en deel hersenspinsels op Twitter, leid het perfecte leven op Facebook en Instagram en leer hoe ik dingen het beste kan opruimen en inrichten op Pinterest. Tot slot kijk ik graag televisieprogramma’s en series. Dat laatste is natuurlijk behoorlijk cliché, maar Netflix is gewoon heel leuk.