Babykrulpeterselie

De moestuintjesactie van Albert Heijn loopt maar tot 15 maart 2015. Daar kom ik net achter en dat vind ik dus mooi kloot’n. Vorige week besloot ik namelijk om me volledig te focussen op mijn carrière als tuinman, toen ik mijn eerste zaadjes van de Albert Heijn plantte. Terwijl jullie allemaal nog druk bezig waren met het zoeken naar een plekje voor jullie vijftig gespaarde dozen vol neppe kristalgrazen en andere gratis attributen, zat ik met mijn groene vingers in de aarde.

Mijn ouders kwamen vorige week na het boodschappen doen thuis met een stuk of zeven ‘moestuinpotjes’, want zo heten ze schijnbaar. Mijn hebzuchtige kant kwam naar boven en ik eigende mezelf de potjes toe. Ik checkte de inhoud. Een spannend moment, want welke unborn babygroente, -fruit of kruid had ik in handen? Mijn moeder nam geen moestuintje voor me mee en ik zag het niet zitten om een aantal van die potjes zo maar op de vensterbank neer te zetten. Daarnaast wilde ik eerst even ‘testen’ of ik het eigenlijk wel kon, een plant verzorgen. Een maffe gedachte natuurlijk, ik was klaarblijkelijk in de veronderstelling dat ik na een uur of twee al resultaat zou zien. Afijn, omdat ik nog geen verzamelplek had voor de unborns en ik dus eerst wilde checken, besloot ik op zoek te gaan naar een dubbele. En die vond ik. Een tijdje daarna plantte ik mijn eerste zaadjes: die van de krulpeterselie. Nooit van gehoord overigens. Van ‘peterselie’ wel, maar ‘krulpeterselie’ niet.

Afgelopen weekend nam mijn moeder een moestuintje voor me mee. Daar staan inmiddels mijn babyplantjes in, waaronder de lente-ui, radijsjes én ofcourse mijn krulpeterselie. Het ziet er schattig uit, die potjes bij elkaar. Gek genoeg ben ik alleen nu al op zoek naar meer. Zo’n mini kasje lijkt me namelijk hartstikke handig. Op de een of andere manier verwacht ik nu dat tuinieren een nieuwe hobby zal worden. Ideaal, hoef ik eigenlijk helemaal niet veel voor te doen. Alleen de gordijnen van mijn slaapkamer zo nu en dan eens open doen, zodat het kleine grut voldoende zonlicht binnenkrijgt. O, ik besef me net dat ik mijn plantjes al twee dagen geen water heb gegeven. Dat gaat al lekker.

Geef een reactie